Vila och sömn – den viktiga återhämningen mellan träningarna

Den som tränar i relativt lugnt tempo och med låg intensitet behöver sällan fundera över kroppens behov till återhämtning. Återhämtningen sker nämligen automatiskt under själva träningen. Tränar man däremot väldigt hårt och under en längre sammanhållen period behöver kroppen hjälp för att komma tillbaka. Det enklaste sättet att låta kroppen återhämta sig är genom vila. Ett mycket vanligt val är att man har någon eller några dagar i veckan då man låter bli att träna helt. Går man på alldeles för hårt och för ofta så kan träningen få en motsatt effekt. Musklerna bryts ner istället för att växa och du kommer inte in i den form som du så gärna önskar dig. Återhämtningen sker inte enbart när du håller dig borta från träningspassen, utan även under natten när du sover.

Avsätt tid för avkoppling

I Sverige lever väldigt många människor i en stressig vardag. Det är mycket som ska hinnas med, t.ex. barnens träningar, inhandling och matlagning, läxor, arbete och inte minst att själv motionera och hålla igång kroppen. Alldeles för många människor glömmer bort att dötiden är livsviktig och att man behöver tid för sig själv och sina egna tankar ibland. För den som har väldigt mycket omkring sig kan detta ses som ett omöjligt scenario. När ska man hinna med att ligga slängd på soffan under en hel dag? Sanningen är att du inte behöver ta en hel dag till att inte göra någonting, men en del av dagen, någon gång i veckan, har en mycket positiv inverkan på kropp och psyke. Blir du alldeles för rastlös av total avkoppling kan du istället sysselsätta dig med en lugn hobby. Varför inte ta fram gitarren, måla eller pyssla i trädgården när vädret tillåter?

Träna rätt och bekvämt

Med det sagt betyder det naturligtvis inte att motion inte är bra. Träning och rörelse gör att kroppen håller sig stark och frisk, men även att psyket och lynnet påverkas på ett positivt sätt. Träning utsöndrar nämligen endorfiner i kroppen, som får dig att känna dig gladare och mer rofylld. För att träningen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du tränar på rätt sätt. Se till att du håller den position på kroppen som träningen kräver och att du har på dig träningskläder som passar för ändamålet. På http://www.outletsverige.se kan du hitta snygga och praktiska träningskläder året runt. Plaggen kommer från kända märken och håller en hög kvalitet, samtidigt som prisnivån är mycket bra och passar de allra flestas plånbok. Har du inte kommit igång med träningen ännu kanske dessa plagg även ger dig den lilla extraknuff som du behöver.