Fördelar att träna i grupp

Ibland kan det vara svårt att motivera sig själv att gå och träna. Det är lätt hänt att man antingen väljer bort att träna, eller att man gör ett mycket kortare pass än man från första början hade tänkt. I en stressig vardag skall man både hinna med att umgås med vänner och familj, det dagliga hushållsarbetet och sitt jobb. Det gör också att man ibland har så mycket i kalendern att man helt enkelt inte har tid att träna. Då kan det vara bra att slå två flugor i en smäll och träna tillsammans med någon annan. Då får man både sällskap samtidigt som man tar hand om sin hälsa. Att träna i grupp gör en ofta mer motiverad och det känns dessutom roligare än att göra det själv.

Vad kan man träna i grupp?

Några träningstrender 2018 är sådana som går utmärkt att träna tillsammans med andra. Bland annat är intervallträning en trendig träningsform som man också kan få ut mer av när man tränar med andra, eftersom man kommer stötta och peppa varandra till att arbeta ännu hårdare. Faktum är att många gym och personliga tränare vittnar om att allt flera vill träna i grupp på olika sätt. Det gör också att många gym numera erbjuder vänner att träffa en PT tillsammans om man behöver hjälp med styrketräning eller att lägga upp ett träningsprogram. Andra sporter som simning, dans, fotboll och ishockey går naturligtvis också bra att träna i grupp. I princip går det att träna alla slags sporter i grupp, det är bara fantasin som sätter stopp. Hur stor gruppen man vill träna med skall vara avgör man själv. En del trivs bättre med att träna med två personer, medan andra tycker det motiverar dem mer om man tränar tillsammans med 15 personer.

Hur tränar man i grupp?

Man kan välja att gå till ett gym och delta på pass som anordnas på gymmet. Det är förstås också möjligt att lägga upp en träningsplan tillsammans med en vän. Har man själv positiva erfarenheter av att träna i grupp och vill erbjuda andra den möjligheten kan man starta egna träningsgrupper. Då behöver man se till att det finns lokaler som är ändamålsenliga, och att man har en bra struktur för träningen. Så länge man har kunskap om vilken träning som är effektiv och en fallenhet för ledarskap kan man själv vara den som leder gruppen. Då kan man också tjäna pengar på träningen genom att ta ut en medlemsavgift. Det går enkelt att faktura utan företag, så man behöver inte starta eget för att fakturera medlemmarna för gruppträningen man ordnar.