Tips för att hålla håret fräscht när du tränar

Hår är för många en stor del av ens identitet och utseende. Det är alltid viktigt och roligt att känna sig fin oavsett om du ska gå till gymmet eller om du ska på fest, håret spelar en viktig roll. Om du av någon anledning lider av håravfall eller har blivit tunnhårig finns det bra hjälp att få om du vill ha ditt svall tillbaka. På https://nordichair.com/sv/ kan du läsa på om olika behandlingar. Om du är intresserad av att göra en behandling eller bara få mer information kan du på https://nordichair.com/sv/ boka tid för en konsultation. Behandlingarna är effektiva och skonsamma. Du kan på https://nordichair.com/sv/ även se före- och efterbilder på personer som har gjort en hårtransplantation. Du kommer förmodligen inte att bli missnöjd om håret spelar stor roll för dig. När du har fått tillbaka ditt fina hår kan du gå på gymmet och träna utan att behöva tänka på håret. Om du har lagt ner pengar på håret kan det vara en bra idé att ta hand om det på bästa sätt.

Torrschampo är guld värt att ha i gymväskan

När du tränar blir håret oftast svettigt och fett, vilket leder till att du måste tvätta håret oftare. Att tvätta håret för ofta är inte bra varken för håret eller hårbotten. Men det finns några bra knep som gör att du kan hålla håret fräscht efter gymbesöket utan att behöva tvätta det. Torrschampo är en räddare i nöden som du kan använda när håret inte behöver tvättas men behöver fräschas till lite. Du kan även bara skölja igenom håret med vatten utan att använda schampo om du har svettats mycket. Svett kan börja klia men det är inte fett så det räcker med att använda vatten för att få bort det. Du kan även skölja igenom längderna om du har långt hår och använda balsam för att göra det fräscht. Du kan även torka svettigt hår torrt med en hårtork efter att du tränat. Du kan med fördel skölja av håret kring tinningarna och nacken innan.

Håll håret fräscht genom planering

Det kanske låter en aning krystat men det kan vara en bra idé att planera dina hårtvättar. Om du tränar regelbundet och exempelvis tränar spinning på kvällen för att sedan springa förmiddagen efter så behöver du inte tvätta håret mellan. Då är det bättre att vänta efter löppasset. Det kan även vara en bra idé att planera hårtvätten efter vilken typ av träning du genomför. Om du ska köra kondition följt av ett gympass kan du tvätta håret efter löpningen eftersom du kanske inte blir lika svettig när du tränar på gym. Tänk på att använda hårprodukter som är skonsamma mot håret och som passar din hårtyp.