Nybörjartips för att komma igång med styrketräning hemma

Om du går i tankarna om att börja styrketräna finns det många bra tips som du kan använda dig av för att komma igång. Det som är bra med styrketräning är att du nödvändigtvis inte behöver gå till gymmet för att kunna bli starkare. Du kan köpa hem vikter och komma långt med det. Om du tycker att det är dyrt eller inte riktigt har de finansiella medlen just nu kan du försöka sälja något du har hemma som inte används. Försök sälja allt från kläder till smycken. Nuförtiden är det lätt att sälja guld som du har liggandes hemma. Sälja guld kan du göra utan att ens gå utanför dörren. Att dra ner på andra kostnader som mat och nöjen är annat du kan göra för att ha råd med lite gymutrustning.

Träna styrka några gånger i veckan

Att ha en stabil och stark kropp är av största vikt för att kroppen ska hålla i längden. Du kommer absolut långt med konditionsträning men det är även bra att lägga in något styrkepass. För att få en stark kropp, vara smidig och rörlig krävs det en viss mängd styrketräning. Att prioritera att köpa gymutrustning är en investering i din hälsa. Du kommer att komma långt med hantlar, matta, kettlebell och gummiband. När du ska börja styrketräna är det viktigt att du lär dig rätt teknik. Antingen bokar du in en tid med en personlig tränare som hjälper dig med grundövningar eller så letar du information i böcker och på nätet. Tekniken är viktig för att du inte ska skada dig när du tränar. När du är nybörjare är det en bra idé att sikta på 1-3 helkroppspass varje vecka. Det viktiga är att du i förväg planerar vad du ska träna. När du väl startar passet ska det vara tydligt vilka övningar, hur många repetitioner och set som du ska göra.

Prioritera basövningar

Det finns många fördelar med att träna med fria vikter när du styrketränar. Fördelen är att du använder stabiliserande muskler samtidigt som du tränar en muskelgrupp. Hela kroppen blir mer aktiv när du använder fria vikter. När du tränar hemma och använder fria vikter är basövningar bra att börja med. I basövningar jobbar de stora muskelgrupperna. Knäböj, marklyft, bänkpress och sittande rodd är några bra basövningar. När du bygger upp muskulaturen kommer du minska risken att få ont i kroppen när du blir äldre. Det är dock aldrig för sent att börja med styrketräning.