Maximera din träning

Träning är något väldigt personligt. Man kan göra det helt till sin egen grej om man vill. Det finns många hälsofördelar som att man blir piggare, friskare och lever längre. I det här inlägget kommer det några förslag till dig som vill ta din träning till nästa nivå.

Komplettera med yoga och meditation

Skaffa en snygg och bekväm yogamatta från Evy Eir och börja lära känna din kropp på djupet. Det är på yogamattan som många känner att de fått insikter om sin träning och lyckats hitta fokus för att ta träningen till nästa nivå. Det är många som har problem med yoga och meditation i början eftersom de har svårt att koncentrera sig. Det här är dessvärre ett återkommande problem i vårt samhälle där vi ständigt matas med information snabbt och med hög frekvens. Det är också därför det är så viktigt med att lära sig att varva ner, hitta lugnet inom sig och jobba med andningen. Det finns olika former av yoga och ibland kan 5 minuters meditation om dagen göra stor skillnad i vardagen. Har man svårt att motivera sig till att börja med de här träningsformerna så kan man gå på klasser och bli guidad.

Prova en ny träningsform

Många fastnar i ett mönster där man tränar samma sak som man har gjort de senaste 10 åren. Man går till gymmet och kör sina övningar eller så kanske man kör sina spinningpass några gånger i veckan. Risken med att träna på det här sättet är att kroppen vänjer sig och därmed slutar utvecklas. Det är väldigt viktigt att man kompletterar med annan träning och då och då provar något nytt. Kanske hittar man en ny favoritträning eller så räcker det med träningsverk några dagar för att man ska gå tillbaka till sin vanliga rutin igen. Så utmana dig själv!

Ta hand om kroppen

Det är otroligt viktigt att vi tar hand om kroppen. Det är ändå så att vi bara har en kropp och det kan vara tungt för den att hänga med på alla upptåg vi ägnar oss åt. Det är jobb, familj, träning, fest och middagar som man ska klara av, och ibland kanske man helt och hållet glömmer bort att kroppen faktiskt behöver vila. Vila är lika viktigt som själva träningen menar experter eftersom det är då som kroppen har tid för återhämtning. Muskler som inte får tid att återhämta sig kommer inte utvecklas i samma takt som de som får vila. Så istället för att köra slut på dig själv genom att gymma 7 dagar i veckan så kanske det är bättre med en balans där 3 dagar i veckan räcker, och en lång promenad de andra dagarna ger välmående för både kropp och knopp.