Kan det vara farligt att träna?

Det här är en fråga som väcker starka känslor hos många och utlyser heta debatter. Träning är ju bra, det vet alla. Såvida men inte övertränar  eller ger sig i kast med ett stenhårt spinningpass om man har influensa, dvs. Men det är faktiskt så att en liten del av människorna på jorden mår dåligt av träning  inte p.g.a att de är ovana utan för att dras kroppar tar skada av det. Ångest och depressioner blir kanske istället sämre.

Idag finns det en stor träningshets i samhället, så om någon inte motionerar får de ibland lite snäsiga kommentarer. Vanligtvis mår man bättre efter träning, oavsett vilken träning det är man utövar, men för en del känns det bara jobbigt och kroppen tar då mer stryk istället. Tillhör man den gruppen som verkligen har försökt att träna regelbundet men faktiskt inte mår bra, ska man naturligtvis inte tvinga sig utan hitta ett levnadssätt som passar en personligen.

Tänk på att hård träning är farlig för människor med en nedsatt hjärtfunktion. Det kan både medföra stroke och hjärtinfarkt, så man måste vara uppmärksam om man är drabbad av svagt hjärta.