Utmana dig själv med Runbet

Kvinna som springer vid solnedgången

Att springa eller jogga är en väldigt populär träningsform. Antingen satsar man allt på kondition och löpning, eller så har man det som ett bra komplement till en annan form av träning som man utövar. Det är bra för både benen och ryggen att springa, det vill säga om man springer på rätt sätt. Om man inte har en bra hållning under löprundan kan det lätt ledat till att man får ont i ryggen. Se därför till att du har en rak rygg som inte roterar när du rör dig samt luta dig lite lätt framåt så att löpstegen faller naturligt, nästan lite som om du skulle trilla framåt men tar emot genom att sätta en fot framför den andra hela tiden.

Kvinna som springer vid solnedgången

När man väl har kommit igång med löpning så är det likt en drog som man inte kan leva utan. Det kan dock ta ett tag tills man känner att man hamnar där. Därför är det jätteviktigt att man gör löpningen till en vana och del av vardagen. Runbet är en ny app som hjälper dig både att komma igång med löpningen men också att utvecklas som löpare. För den som vill ha löpning som ett komplement är Brucepass.com en bra lösning. Då får man nämligen tillgång till olika gym, anläggningar och träningscenter med ett och samma medlemskap. Det finns träningsformer som kan göra att man blir en bättre löpare utan att gemenligen träna kondition eller ben. Yoga och pilates är två exempel på träningsformer som är helt olika löpning vid första anblick. Dock handlar yoga väldigt mycket om meditation, balans och att stretcha vilket är otroligt viktigt för den som gillar löpning. Många menar att när man springer längre sträckor så är det ungefär som att meditera, man måste gå in i sig själv och jobba med mentalt fokus.

Ha ett mål med din löpning

Man som springer i bergen

En morot för den som gillar löpning är att sätta upp mål i framtiden, som till exempel att man ska springa ett maraton eller liknande i framtiden. Det är väldigt populärt i Sverige och på andra platser i världen att anordna lopp. Det kan antingen vara lopp som är sponsrade av företag eller föreningar, eller så kan det vara lopp som anordnas för välgörenhet. här kan du se när loppen går av stapeln och vilka som finns i ditt närområde. Genom att skriva upp sig på ett lopp blir man mer eller mindre tvungen att fortsätta med löpningen tills det väl är en vana. Med Runbet kan du få hjälp att nå dina utsatta mål genom att skriva in dessa. Då kommer appen säga till dig hur ofta och hur mycket du bör träna för att nå dina mål. Sedan ska man komma ihåg att vila är otroligt viktigt för att man ska kunna komma i toppform. Om inte kroppen får tillräckligt med sömn så kan den inte heller återhämta sig. Så se till att sova och vila ordentligt.