Träning ska vara kul

Det viktiga med att släpa sig iväg till gymmet, ge sig ut i löparspåret eller cykla Vätternrundan är att det ska vara kul! Ibland är inte motivationen på topp men ofta kommer den under passets gång om man är en träningsmänniska. Om man däremot hela tiden letar ursäkter för att slippa träna, bör man förmodligen se sig om efter ett annat alternativ eller en annan träningsform. För lite variation kan också göra den största träningsfreaken uttråkad.

Viktigt med pauser ibland

Även den störste elitidrottaren behöver vila och återhämtning” ibland. Därför kan några veckors paus göra rena underverket med en trött kropp. För börjar man få små skador efter varandra och känna sig trött hela tiden, kan det vara ett tecken på att kroppen säger ifrån. Resultat som uteblir trots ihärdigt tränande kan göra en människa både arg och omotiverad.

Då kan man undvika de hårdaste passen och istället köra några lättare pass i veckan för att åtminstone hålla igång. När man senare återgår till den vanliga träningen kan man bli förvånad över hur bra resultatet plötsligt blir igen.

Variation hjälper även till att motverka skador pga. samma rörelse.