Kom i form trots tidsbrist

Att må bra och ha en vältränad kropp står högst upp på önskelistan hos många människor. För att lyckas gäller det att få in träningen i vardagspusslet och att även hitta smarta rutiner för att äta nyttig mat och inte falla för frestelsen med hämtpizza eller en hamburgare.

För att träningen ska bli av bör den vara lättillgänglig och inte kräva timslånga resor. Att springa eller att träna styrketräning hemma är ett enkelt sätt att hitta tid till träning. Att ha ett hemmagym gör att du inte behöver packa en väska med träningskläder och transportera dig till och från ett gym. Det blir dessutom billigare i längden eftersom ett gymkort kostar flera tusen kronor varje år. Gorilla Sports erbjuder bra priser på många olika träningsredskap och träningsbänkar och alla köp över 500 kr är fraktfria. Varför inte inreda ett helt rum eller en del av ett rum med en träningsbänk och några hantlar så att utrustningen alltid finns redo?

Löpning – en av de mest tidseffektiva träningsformerna

Löpning har de senaste åren blivit en riktigt stor folksport med tusentals utövare på både motionsnivå och elitnivå. En av orsakerna till löpningens enorma popularitet beror på att i stort sett alla kan springa utan att behöva köpa dyr utrustning eller betala för ett medlemskap i ett gym eller klubb. Tröskeln för att till exempel börja spela tennis, golf eller segla är mycket högre eftersom det kräver både tillgång till en lokal eller viss utrustning; något som kostar mycket pengar. Ytterligare en anledning till att löpning blivit en folksport är att det är enkelt att mäta sin egen utveckling oavsett vilken nivå du befinner dig på. Det är väldigt tillfredsställande att se tydliga resultat av träningen där det för nybörjaren kan vara en härlig kick att klara av att springa 5 kilometer i sträck utan att stanna medan det för den erfarna löparen är stimulerande att förbättra tiderna på milen eller maraton.

Hitta smarta kostrutiner

För att bli vältränad och må bra gäller det att både träna och att fylla på med nyttig och energirik mat. Många upplever att det är svårt att hinna planera bra mat men genom att lägga några timmar varje helg på att förbereda den kommande veckans måltider går det att få till bra kostrutiner. Hacka upp en stor sallad med råkost på söndagen så att du enkelt kan ta en portion under de kommande dagarna. Laga några matlådor till lunch och storhandla en gång i veckan. Genom att bara lägga några timmar på förberedelser sparar du tid och slipper fundera över vad du ska äta till middag när du kommer hem och är trött efter jobb eller skola. Efter ett tag kommer de nya kostvanorna att gå på rutin och kännas helt naturliga.