Få in träning i vardagslivet

Ett av de största problemen för många som vill träna är tidsbrist; vi lever alla hektiska liv och det kan kännas svårt att prioritera motion bland allt det man har att göra. Samtidigt är de flesta medvetna om hur viktigt det är att motionera regelbundet och det dåliga samvetet blir ytterligare en stressfaktor.

Idag vet man mer om vilka former av träning som är bäst och en av de stora upptäckterna är att man inte alls behöver slita på ett gym i två timmar varje dag för att bli vältränad. Forskare i olika delar av världen har kommit fram till samma resultat: korta men intensiva träningspass kan ge lika goda resultat som långa men lågintensiva och till och med riktigt korta och små övningar kan få en att komma i form på ett förvånansvärt effektivt sätt.

Kondis på kontoret

Att arbeta på kontor innebär att man har ett ganska stillasittande liv men det behöver absolut inte innebära att man degar ihop totalt. Nej, allt man behöver göra är några små förändringar och snart är man på god väg till en fin fysik. En sådan förändring kan till exempel vara att man ställer in klockan att påminna en om att röra på sig en gång i timmen. Det räcker med att man går runt lite i fem, tio minuter för att blodcirkulation skall komma igång.

Vill man satsa ännu lite mer så kan man ta med sig träningskläderna till kontoret och köra ett

HIIT pass under lunchen. Det behöver inte ta mer än 15 minuter men då man tränar intervaller får man upp pulsen rejält och förbränningen ökar för resten av dagen. Sedan är det bara att fräscha upp sig med en snabb dusch eller att tvätta av sig lite enkelt, dutta på sig en frisk arom, applicera lite mascara och läppstift med bra och billigt smink, och vips, så är man i superform att fortsätta dagen.

Ett annat effektivt sätt är att alltid sätta sig ned ett visst antal gånger. Börja med tre; varje gång du sätter dig så ställer du dig upp igen och sätter dig tre gånger. Känns lite fånigt till en början men snart får man in vanan och kan öka antalet gånger. Kanske kollegorna till och med blir inspirerade. Man kan också göra liknande övningar genom att lyfta på olika föremål upprepade gånger och att sluta använda hissar.

Låt resultaten motivera

Allteftersom man blir starkare och får bättre kondition kommer även motivationen att fortsätta öka; träning ger energi och man får dessutom en rejäl mental boost som förbättrar både humöret och självförtroendet. Man kan också belöna sig själv allteftersom man presterar mer; ett biobesök, en bra bok eller ett kul spel.